FAQ

Συχνές ερωτήσεις

 • Η πολιτική του καταλύμματος

  Οι αφίξεις γίνονται από τις 14.00 και οι αναχωρήσεις γίνονται έως τις 11.00.
  Τα διαμερίσματα είναι πλήρως εξοπλισμένα με σεντόνια και πετσέτες. Υπηρεσίες καθαριότητας παρέχονται κάθε τέταρτη ημέρα, οπότε και γίνεται η αλλαγή των λινών και η καθαριότητα του δωματίου.
  Δεν παρέχεται η δυνατότητα προσθήκης επιπλέον κρεβατιού στο δωμάτιο.

 • Η παραλία

  Το καταλύμμα βρίσκεται 100 μέτρα από την παραλία. Η παραλία είναι αμμώδης και εκτείνεται περίπου 1000 μέτρα κατά μήκος του κόλπου. Η θάλασσα χαρακτηρίζεται απο ποικιλομορφία.

 • Αποστάσεις

  Το SimiLuxurySuites βρίσκεται 16 χλμ. από την Κατερίνη, 84 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, και 114 χλμ. από τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης Μακεδονία.

 • Αξιοθέατα

  Όλυμπος
  Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας, υψόμετρο 2.918 μέτρα) κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» Θεοί σύμφωνα με τη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων. Η μαγεία του κρύβεται στα μονοπάτια και τις κρυφές του γωνιές, στα ψηλά δέντρα και τα άγρια βράχια, καθώς και στα φαράγγια με τους καταρράκτες.

  Παλαιός Παντελεήμονας
  Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Ολύμπου. Ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι εκεί και σε περιμένει να περιπλανηθείς στα λιθόστρωτα σοκάκια του χειμώνα-καλοκαίρι. Στην πλατεία του χωριού με την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τον μεγάλο πλάτανο θα βρείτε τριγύρω της πλακόστρωτα δρομάκια και ταβέρνες με νόστιμο φαγητό.

  Κάστρο του Πλαταμώνα
  Σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς στα νότια του Ν. Πιερίας στον Πλαταμώνα, βρίσκεται το Κάστρο του Πλαταμώνα, ένα από τα ωραιότερα και καλύτερα διατηρημένα κάστρα της Ελλάδας. Είναι χτισμένο σε στρατηγικό σημείο, πάνω σε μια βραχώδη προεξοχή, μέσα στα γαλανά νερά του Αιγαίου, στην περιοχή που επαληθεύει πλήρως το όνομα του τόπου: ΠΛΑΤΑΜΩΝ σημαίνει «βραχώδη άκρα επί της θαλάσσης».

  Αρχαίο Δίον
  Ο ανοιχτός αρχαιολογικός χώρος είναι ένας μεγάλος περίπατος σε πλακόστρωτα δρομάκια μέσα σε ένα δάσος από αιωνόβια δέντρα λίμνες και νερά και μια μοναδική μυστηριακή ατμόσφαιρα. Στο Δίον υπάρχει και το μεγαλύτερο ίσως αρχαίο ψηφιδωτό στην Ελλάδα, έκτασης 100 τετραγωνικών μέτρων που φυλάσσετε στην Αρχαιοθήκη, έναν χώρο δίπλα στο μουσείο του Δίου το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένο ψηφιδωτού.

 • Δραστηριότητες

  Φεστιβάλ Ολύμπου
  Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ετήσιο Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου και σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα. Είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση αυτού του είδους στη Βόρεια Ελλάδα και πραγματοποιείται ετησίως στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Στόχος είναι να προσφέρει τόσο στον τοπικό πληθυσμό όσο και στους τουρίστες, πολιτιστική ψυχαγωγία και να προωθήσει έτσι την επαφή μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και του τουρισμού της περιοχής.

  Olympus Marathon
  Ο Olympus Marathon είναι ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος. Η διαδρομή του ακολουθεί μια ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον υπέρτατο θεό τους, το Δία. Σήμερα ο Olympus Marathon μετουσιώνει αυτή την πορεία σε υπέρτατο αθλητικό γεγονός, με τους δρομείς να ακολουθούν τα ίχνη της ιστορίας στο θρυλικό «βουνό των θεών»

faq